Een verjaardag op komst met het juiste recept kunt u de lekkerste slagroomtaart zelf maken en wij leggen u graag uit hoe wij dat precies doen.
Heerlijke slagroom verjaardagstaart zelf maken
Op zoek naar het juiste recept om een lekkere verjaardagstaart vol met slagroom zelf te maken wij hebben het voor iedereen die het eens wil proberen om zo'n taart te maken hier neergezet! Wij helpen u graag op weg naar een gezellige en geslaagde verjaardag.
Hier vind u het recept voor die heerlijke verjaardagstaart met slagroom
De ingredienten:
Inhoud voor deeg te maken
6 eieren
150 gr suiker
80 gr bloem
20 gr maizena
inhoud voor de vulling
250 ml melk
2 eidooiers
25 gr bloem
30 gr suiker
1/2 stokje vanille
aardbeienjam
boterroomglazuur
slagroom
spuitzak
Aan de slag de voorbereiding voor de taart zullen ongeveer 30 minuten in beslagen nemen de bereiding van de slagroomtaart kost 45 minuten.
We gaan van start met taart voor de verjaardag
Splits het eiwit en eigeel van de 6 eieren doe de eidooiers in een schone kom en het eiwit in een andere schone kom.
Gebruik een mixer om het eiwit stijf te slaan.
Zeef de bloem en deze bij het gladde geheel voeg ook de maizena toe.
Voeg de stijf geslagen eiwit aan het beslag toe en meng dit voorzichtig er door heen.
Vet de springvorm in bestrooi het geheel met bloem nu mag het beslag in de springvorm verwarm tussen door de oven voor op 180 graden.
De springvorm met het beslag mag de oven worden ingeschoven en afgebakken worden in 30 tot 35 minuten de cake mag niet te bruin worden en kan gecontroleerd worden met een prikker op gaarheid door deze in het midden van de cake te steken, als de prikker er schoon uit komt dan is hij gaar.
De taart cake kan uit de springvorm worden gehaald en laat haar afkoelen op een rooster.
Roomvulling
Voeg de suiker bloem bij de 6 eierdooiers en klopt dit helemaal glad af.
Haal het merg uit de vanillestokjes met een schilmesje.
Breng de melk aan de rustig aan de kook niet opvol gas doe hier het merg.
Schenk al roerend de gekookte melk bij de eierdooiers, hierna mag het mengsel weer terug de pan in laat het geheel nu nog ongeveer 8 minuten zacht door
koken.
Laat hierna de room afkoelen dek het geheel wel af om velvorming te voorkomen.
De taartcake snijden
Snijd de inmiddels afgekoelde cake in vier lagen.
Over de eerst gesneden laag mag de aardbeienjam uitgesmeerd worden.
De volgende laag daar kan de roomvulling op uit gesmeerd worden de derde laag kan naar keuze ingevuld worden room of aardbeienjam.
Als alle 3 de lagen op elkaar liggen kan de vierde laag cake er op gelegd worden.
Deze laag van de verjaardagstaart mag nu afgesmeerd worden met boterroomglazuur.
Klop de slagroom op meng naar gelang met suiker aan als de slagroom stevig genoeg is dan kan hij de spuitzak in.
De laatste stap is slagroom op de taart spuiten naar eigen fantasie voor de verjaardag kan er bijvoorbeeld de leeftijd van de jarige
opgespoten worden en hier en daar een beetje chocolade hagelslag worden neergelegd.
Wij wensen iedereen een fijne Verjaardag toe en wij hopen dat deze taart een echt feestmaal zal zijn en lekker gaat smaken.
Reageer en geef hier uw recept voor taart of mening door